100 de fețe ale inovației

Coordonator al secțiunii IT&C, parte a volumului „100 de fețe ale inovației” în 2016 (link editura Nemira). Presă pe temă aici.

 

 

 

Observăm cu toții că românii, fie la nivel individual, fie la nivel de firme sau corporații, primesc recunoaștere deschisă pentru rezultatele pe care le produc. Nu este vorba atât despre efort (despre cât de mult muncesc), cât despre valoarea rezultată din munca lor. Aceste rezultate dovedesc abilități de tip inteligență și adaptabilitate, care sunt valorificate de sistemul de organizare care dorește să le aibă.

Principala nemulțumire a românilor despre România vizează sistemul de guvernare din România. Vedem cum guvernanții parcă sunt împotriva tuturor, cum sabotează inițiativele private și sociale, cum se sabotează chiar și pe sine. În acest context românii cu inițiativă care au decis să rămână (și) în țară caută să ne spună cât de importante sunt incubatoarele de afaceri, cât de importantă este deschiderea mediului universitar către proiectele private (comerciale și de cercetare), cât de importantă este determinarea guvernanților și a edililor locali de a sprijini (sau măcar de a nu bloca) inițiativele private care generează creștere sustenabilă. Veți vedea cum suplinesc insuficiența serviciilor publice, în același spirit: servicii gratuite, deși sunt private și nu publice.

Recomand lecturarea tuturor celor 10 lecții de viață despre inovarea în IT&C.

– Marcel Foca

Comments are closed.

No comments yet.

× Close